Справочник

Времето днес: Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°

   
Времето днес: Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°

Днес отново ще има условия за гръмотевични бури и градушки в североизточна България, предаде БНТ. Вятърът там ще е от североизток и ще е временно силен. Жълт предупредителен код за значителни валежи обяви НИМХ за десет области. Кодът е в сила за част от област Бургас, област Варна, част от област Велико Търново, областите Добрич, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен, предаде БТА.
Жълтият метеорологичен код предупреждава за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Може да възникнат затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг, посочват на сайта си от НИМХ.

След обяд явленията ще спират.

Над Западна България, където ще се задържи слънчево ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°, в София - около 29°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишават и в петък максималните ще бъдат между 33° и 38°. В събота над Западна България, а в неделя и на изток ще се заоблачи и на места там ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.