Спорт

Новак Джокович отпразнува подобаващо златния олимпийски медал

   
Новак Джокович отпразнува подобаващо златния олимпийски медал

Новак Джокович отпразнува подобаващо спечелването на олимпийската титла в Париж. Сръбският тенисист се поздрави с кариерен “Златен шлем”, след като на финала надви Карлос Алкарас със 7:6(3), 7:6(2) в гладиаторска битка, продължила почти три часа на централния корт "Филип Шатрие" във френската столица. По този начин Ноле стана петият състезател в историята на тениса със спечелени титли на всичките четири турнира от Големия шлем и олимпийски игри след Щефи Граф, Андре Агаси, Рафаел Надал и Серина Уилямс.

Джокович поля мечтания успех в сръбски ресторант в Париж, а свидетели на купона ни направи неговият добър приятел Янко Типсаревич. От публикуваното от него видео в Инстаграм се вижда как Новак танцува и пее с пълно гърло, като в същото време не изпуска чашата си с червено вино.

В последния момент той е решил да наеме частен самолет до Черна гора, откъдето започна похода си за олимпийското злато. Сърбинът реши да се подготвя за Игрите в Черна гора, където тренира на спокойствие и без присъствието на публика. Сега той ще празнува там със семейството и приятелите си.

https://www.instagram.com/reel/C-SVSccM9XW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ea395d3e-bf82-4839-94a1-6838dd8b6fbe&ig_mid=7D28C6F7-04D8-4F33-835B-E1FB79EFCB8F