Спорт

Килиан Мбапе е подал оплакване срещу ПСЖ

   

  google

Килиан Мбапе е подал оплакване срещу бившия си клуб Пари Сен Жермен и това може да създаде огромни проблеми на шампиона на Франция. Новото попълнение на Реал Мадрид е докладвал парижани за неизплатени суми в размер на 55 милиона евро.

Според “Льо Монд” адвокатите на Мбапе са се обърнали към правната комисия на Лигата на професионалните футболисти във Франция и чрез посредник оплакването до УЕФА. Последиците за ПСЖ може да са сериозни. От френска страна възможности наказания са забрана за трансфери, а от страна на европейската футболна централа дори една от опциите е отнемане на лиценза до разрешаване на казуса, което хипотетично може да означава изхвърляне на клуба от Шампионската лига, но това е малко вероятно.

Мбапе си тръгна от Пари Сен Жермен като свободен агент и в сравнително добри отношения с клуба. Според някои дори е имало договорка Килиан да се откаже от някои от дължимите му суми. Сега обаче той си иска всички пари, които му се полагат по договор. Те включват заплатата му за периода април-юни 2024, последната част от бонус, договорен при продължаването на договора му, и “етичен” бонус.

От ПСЖ отказват да изплатят сумата, тъй като според тях той е нарушил договорка между двете страни, че няма да си тръгне като свободен агент. Освен това те твърдят, че той не заслужава бонуса за лоялност.