Свят

Сирени за въздушна тревога се включиха в района на АЕЦ Курск

   

  google

Сирени за въздушна тревога са се включили до руската АЕЦ „Курск“, предава Ройтерс. Предупреждението за ракетна заплаха е обявена в руския град Курчатов.

В Курчатов се намира Курската атомна електроцентрала, където шефът на ядрената агенция на ООН Рафаел Гроси в момента е на инспекционна обиколка.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски каза, че войските на Киев все още напредват в района на Курск, но предупреди, че Москва натрупва своите сили на източния фронт в Покровск, където руските войски напредват.

Президентът Володимир Зеленски отрече съобщение в медиите, че нахлуването на Украйна в руския регион Курск е провалило преговори в Катар за обсъждане на спирането на взаимните удари срещу енергийна инфраструктура.

Washington Post съобщи по-рано този месец, че Украйна и Русия ще изпратят делегации в Катар този месец, за да договорят споразумение за спиране на ударите по енергийната и енергийната инфраструктура от двете воюващи страни.

Зеленски посочи, че ще представи план за това как да сложи край на войната с Русия на кандидатите за президент на САЩ от Демократическата и Републиканската партия Камала Харис и Доналд Тръмп.