Новини

Илияна Йотова за Гарелов: Благодаря за всичко, което ми даде, учителю

   
Илияна Йотова за Гарелов: Благодаря за всичко, което ми даде, учителю

Благодаря за всичко, което ми даде, учителю! С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се сбогува с легендата на българската национална телевизия Иван Гарелов, който почина тази сутрин. 

"Имам честта да живея в епохата "Гарелов"! Гарелов никога не остаря, трупаше мъдрост и я раздаваше на тези, които я разбират и искат. Неизчерпаемата му енергия и професионализъм, вечно любопитните към света очи, критичността преди всичко към себе си, верността на принципи, далеч над конюнктурата, го поддържаха млад и със сърце, биещо в един ритъм с ритъма на деня", допълни тя. 

"Той е легенда, а легендите не остаряват, стават по-богати и красиви", заяви Йотова. 

"Светъл да е пътят на душата ти", пожела тя. 

81-годишният Гарелов бе в реанимацията на спешната болница в кома след падане в курорта Свети Влас, при което нарани главата си. Произшествието с легендарния водещ на "Панорама" се случи в средата на юли. Той бе транспортиран в "Пирогов", където повече от месец лекарите на най-голямата спешна болница се бориха да спасят живота му.

В продължение на десетилетия Иван Гарелов посвети живота си на телевизията. Той започва работа в БНТ като репортер през 70-те години на миналия век. След това в продължение на 21 години бе водещ на седмичното обзорно предаване "Панорама", където обясняваше със своите събеседници какво се случва в България и света наистина, а не да се плъзга по злободневните скандали. От него е и прословутата му фраза "часът и мястото на срещата са известни".
Благодаря за всичко, което ми даде, учителю!
Светъл да е пътят на душата ти!