Автомобили

Renault Scenic E-Tech вече се продава у нас. Ето колко струва

   

  Renault

Петото поколение на Renault Scenic дебютира като изцяло електрически модел, базиран на платформата CMF-EV, подобно на своите електрически „братя“ Renault Megane E-Tech и Nissan Ariya. Изцяло новият Scenic E-Tech, който ще се произвежда във фабриката на Renault в Дуай и ще се предлага с избор от два варианта на задвижване с нулеви емисии, като и двете се захранват от никел-манганово-кобалтови батерии LG (NMC).

Renault Scenic E-Tech вече се продава у нас. Ето колко струва (БГ ЦЕНИ) - 2

 

По-евтината версия се предлага с монтиран отпред електромотор, който генерира 170 конски сили и въртящ момент от 280 нютон метра. Той се захранва от 60-киловатчасова батерия, която може да осигури пробег от 420 километра. Тази версия пристига с начална цена от 82 990 лева в ниво на оборудване evolution.Renault Scenic E-Tech вече се продава у нас. Ето колко струва (БГ ЦЕНИ) - 3

По-мощният вариант е с двигател с 220 к.с. и въртящ момент 300 нютон метра, който се захранва от батерия с капацитет 87кВтч и пробег от 620 км. В този случай е възможно бързо зареждане с мощност до 150 кВ, спринтът до 100км/ч отнема 8,4 секунди, а максималната скорост е 170 км/ч. Тук се предлагат две нива на оборудване, techno и spirit Alpine, като цените започват от съответно 94 990 и 99 990 лева с ДДС.