Новини

Радостин Василев се самопредложи за вътрешен министър

   
Радостин Василев се самопредложи за вътрешен министър

Широка коалиция срещу ГЕРБ и двете ДПС-та предложи в първия си коментар Радостин Василев, председател на партия "МЕЧ", която за пръв път ще бъде парламентарно представена след снощните избори.

Според него може да се сформира такова мнозинство, в което да участват между 140-150 народни представители.

"Отговорност на ПП-ДБ, които ще получат втория мандат, е да поканят всички останали, за да се сформира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционно законодателство, с отстраняване на Сарафов, с абсолютна атака към ВСС. Ако ПП-ДБ седнат на масата с ГЕРБ, с ДПС или с ИТН само, това означава, че те предпочитат скутовете", заяви още лидерът на МЕЧ.

Радостин Василев обаче постави условие, за да подкрепи мнозинството, което той самият предлага - "МЕЧ" да получи МВР, а самият той "няма нищо против да бъде министър на вътрешните работи".

"За да въдворим реда, който обещахме на нашите избиратели. Сигурен съм, че когато министерството на вътрешните работи е при нас, ние можем да покажем на народа, че държавата не е изцяло купена и ще има операция "Чисти ръце" - заради това искам МВР. И ако някой се осмели да свали това правителство заради действията на министерството на вътрешните работи, той ще е позорен и ще загуби цялата си политическа подкрепа", обясни Василев.

Аз се позиционирам винаги срещу мафията, така, че Борисов и Пеевски ще са срещу нас и ще има бой, заяви Василев, запитан как вижда партията си в 51-ото Народно събрание.

Самият Василев не скри, че вярва, че някой ден "МЕЧ" ще получи пълната власт да управлява. И обеща, че тогава ще има Министерство на справедливостта. "То ще обединява всички силови структури - ГДБОП, ДАНС и тн."