Анализи

Радостин Василев: Новото начало ще бъде арестувано, когато аз управлявам

   
Радостин Василев: Новото начало ще бъде арестувано, когато аз управлявам

Новото начало ще бъде арестувано, когато аз управлявам. Едно е да искаш, друго е да можеш, заяви пред bTV тази вечер лидерът на МЕЧ Радостин Василев и каза, че разполага с нужния екип и личен опит, за да го направи. 

Председателят на новата партия в 51-ото Народно събрание заяви, че не "Има такъв народ" (ИТН) го е направила министър на спорта в кабинета "Петков" (2021-2022), а е заел поста, защото е бил най-подходящ за него.

"Не съм предал никого и затова съм в парламента. Обратното са внушения. Ако ги бях предал, нямаше да имам тези гласове. Това е мотивиращата сила да има МЕЧ - хората трябва да знаят истината. Аз съм адвокат с дългогодишна практика, имам и екип, с който да го направя (б.а. да арестува Пеевски). Нямам и зависимости", каза Радостин Василев.

Той заяви, че МЕЧ иска "преосноваване на съдебната система", което би могло да стане по един от два начина - или като се състави Велико народно събрание (ВНС), което да напише и нова Конституция, или с действия по системата на репресията - чрез МВР.

"Дадат ли ни това министерство ще решим проблема с Борисов и Пеевски за една седмица", каза още лидерът на МЕЧ Радостин Василев.

По-рано днес на брифинг пред журналисти той обяви, че ще преговаря за управление без участието на ГЕРБ и ДПС, както и че ще МЕЧ ще поиска да ръководи вътрешното министерство.