Новини

Вигенин: Влизаме с вдигнато чело в кампанията

   
Вигенин: Влизаме с вдигнато чело в кампанията

Депутатът на БСП Криастиан Вигенин, който е и водач на евролистата на партията, каза, че партията е свършила работа, макар и малка, в рамките на 49-ото Народно събрание. Партията е внесла 19 законопроекта, постигнахме някои неща, които дадоха конкретен резултат, сподели депутатът пред БНТ.

Вигенин даде пример с увеличаването на наказанията за трафик на хора, което е довело до намаляване на този трафик. предложението беше внесено от БСП.

"Виждаме как чрез законодателни мерки могат да се решават такива въпроси. Финалът на Народното събрание беше с това, че по наша инициатива и благодарение на наше предложение, което след това беше подкрепено от други формации, отложихме либерализацията на енергийния пазар за битови потребители, което засегна милиони хора в положителен смисъл", добави кандидатът за евродепутат.

Политикът допълни, че БСП винаги е последователна в действията си. Това се вижда и в изпълнението на предизборната кампания и бъдещите цели, които си поставят. Вигенин допълни, че да бъдеш в опозиция е трудно.

“Нямаме нито едно гласуване в парламента, с което по някакъв начин да сме изневерили на това, което сме обещавали. Така, че в тази кампания влизаме с вдигнато чело", допълни Кристиан Вигенин.

Кристиан Вигенин изрази и мнение, е изминалото 49-то Народно събрание на най-слабото като резултати до сега.