Автомобили

Илон Мъск: Новата Tesla ще може да лети!

   
Илон Мъск: Новата Tesla ще може да лети!

В публикация в социалната мрежа X в милиардерът Илон Мъск казва, че "новият Tesla Roadster може да лети", въпреки че не разкрива никакви други подробности за това дали буквално ще може да бъде във въздуха, колко дълго или кога предстоящото електрическо возило ще бъде пуснато в производство. 

Преди няколко месеца Мъск намекна, че предстоящият Roadster е съвместен проект между Tesla и SpaceX, и добави, че завършването на производствения дизайн и официалното представяне могат да се очакват до края на тази година. Когато по време на този разговор в социалната мрежа го попитаха дали дългоочакваното возило ще може да "малко да лети", Мъск отговори с емотикони с въртящи се очи.

Tesla започна своето електрическо приключение през 2008 г. именно с Roadster. Изцяло нов Tesla Roadster беше обявен през 2017 г., но всеки, който влезе в магазин на Tesla сега, няма да го срещне там. В крайна сметка новият Roadster все още не се продава и пристигането му вече беше отложено няколко пъти. Както и сега, Roadster трябва да направи публичния си дебют в края на тази година.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск пусна предварителния преглед на Roadster преди около седем години с необходимите суперлативи. В началото на тази година Мъск посочи, че Tesla Roadster може да се изстреля от място до 100 км/ч за по-малко от секунда. Сега Мъск твърди, че новият Roadster ще може да лети.

Още преди три години Мъск каза, че проучва дали Roadster може да получи пакет SpaceX. Това би позволило на Tesla Roadster да се носи до около метър и половина над земята.