Новини

Екстремни горещини: Обявен е червен код за опасни жеги в цялата страна

   
Екстремни горещини: Обявен е червен код за опасни жеги в цялата страна

Пикът на екстремно високите температури ще бъде днес, сряда, НИМХ обяви червен код за опасни жеги и високи температури за цялата страна.
След обяд над източните райони и Дунавската равнина ще се развива купеста облачност и на изолирани места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Ще е много горещо, с максимални температури между 37 и 42 градуса, в София - около 37 градуса.

От НИМХ съобщават, че утре времето ще се задържи горещо, с максимални температури между 38 и 43 градуса, в София - около 38 градуса.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 33 градуса, на 2000 метра - около 25 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 35 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.