Новини

Полицайката Симона Радева, която помогна на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

   

  google

Софийската районна прокуратура предаде на съд бившата лицайка Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев. Обивняемата може да получи от 2 до 8 години затвор, затова че му е осигурила стълба, с която той да влезе в жилището си през терасата.

Тя е обвинена, че на 5 юли 2022 г. в качеството си на полицейски орган - младши инспектор-полицай в група "Охрана на обществения ред" на сектор "Охранителна полиция" към Първо РУ-СДВР, помогнала на Георги Семерджиев и осуетила наказателно преследване срещу него.

Деянието обвиняемата Радева осъществила чрез осигуряване на метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си , влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.