Новини

Чакъров опитал да прехвърли марката ДПС на Ахмед Доган под носа на Делян Пеевски

   
Чакъров опитал да прехвърли марката ДПС на Ахмед Доган под носа на Делян Пеевски

Джевдет Чакъров направил опит да прехвърли марката "ДПС" на почетният председател на партията Ахмед Доган, написа вчера близкият до Делян Пеевски сайт "Родопи 24".

Опитът бе направен на 9 август със заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство, но е била блокирана от санкционирания по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски, твърди Родопи 24.

Макар почетният лидер на ДПС Доган да поиска оставката на Пеевски като един от председателите на партията преди повече от месец, Пеевски все така отказва да я подаде.

В момента Пеевски и Чакъров остават председатели на партията, а според устава на ДПС те изпълняват правомощията си заедно и поотделно, което означава, че могат да блокират взаимно действията си, отбелязва Медияпул.

Очаква се на предсрочните избори през октомври и двете крила на ДПС да се явят на изборите, но засега предстои да се разбере как точно ще стане това и кой в крайна сметка ще регистрира партията в Централната избирателна комисия (ЦИК)
Все още има вариант Пеевски да бъде изключен от ДПС преди да се стигне до реденото на листите - това трябва да се случи с решение на Централния съвет на партията, но Доган така и не свиква заседание на висшия партиен орган.