Икономика

Пътници чакаха близо час багажа си на Летище София заради неработещи ленти

   


Пътници на Wizz Air с полет от Хамбург са чакали близо един час своя багаж на Терминал 1 на Летище София. Това съобщиха за TravelNews потърпевши потребители, които са пристигнали в 2 часа през нощта днес. На място никой не им е обяснил причините в забавянето. От Летище София обясниха пред TravelNews, че са извършили два пъти проверка по случая.

Първоначално посочиха, че на аерогарата има три наземни оператора, които обслужват авиокомпаниите и съответно отговарят за багажите. Това са „СОФ Кънект“ АД (концесионерът на летището), „Суиспорт България” АД и „Голдеър Хендлинг България” ООД. За въпроси с дейностите по наземно обслужване, свързани с всеки пътник от идването му на летището до качването му на борда на самолета – процедура по регистрация на пътници и багажи, транспорт до/от самолета и затоварване/разтоварване на багажите, отговаря наземният оператор. От летището обясниха, че с Wizz Air работи „Голдеър Хендлинг България” ООД.

Ангел Митов, управител на работи „Голдеър Хендлинг България” ООД, каза, че няма право да коментира случая, като най-добре е да се обърнем към Летище София и към авиокомпанията. От Wizz Air все още не са предоставили информация.
„След повторна проверка установихме, че пътник е натиснал бутона за аварийно спиране на багажната лента и е отнело известно време да бъде възстановено нейното функциониране“, обявиха по-късно от Летище София.

Напоследък все повече пътници се оплакват от бавното обработване на багажите. Една от причината е недостигът на ленти при струпването на няколко полета в един час. На Терминал 1 има само две, а на Терминал 2 – 4 ленти. От друга страна според служители на летището, липсата на персонал се усеща и в тази сфера.