Спорт

Железничарското дерби завърши наравно

   


Локомотив Пловдив и Локомотив София завършиха наравно 1:1 в мач от 7-ия кръг в efbet Лига. Красимир Станоев откри резултата още в 40-ата секунда на срещата с гол-шедьовър, който е и най-бързият до момента през сезона. Резервата Георги Каракашев изравни с красиво попадение в 79-ата минута.

Двубоят започна с гол от съблелкалнята. Не беше изтекла още първата минута, когато удар на Красимир Станоев бе отразен от вратаря на домакините Кристиан Томов, но секунди по-късно Станоев от ъгъла на наказателното поле нанесе втори мощен шут, който описа страхотна парабола и се оплете в мрежата на Томов за 0:1.

Попадението като че ли смути "черно-белите", които в 3-ата минута можеха да получат втори гол. Шут по земя на Стив Траоре бе избит от Томов, а при добавката на Светослав Диков топката срещна левия стълб.

Втората част започна доста по-спокойно от първата и играта се водеше предимно между двете наказателни полета. Логично първи до смените прибегна наставникът на домакините Любослав Пенев, който малко след като измина час игра, пусна три от резервите - Ефе Али, Георги Каракашев и Жулиен Лами. Малко след това нападателят на Локомотив София - Анте Аралица се появи на терена срещу бившия си отбор.

Направените промени дадоха резултат в 79-ата минута, когато центриране на Оливер Камдем завърши с майсторски удар с глава на влезлия от пейката Георги Каракашев. Той прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на Любенов - 1:1.