Новини

Делян Пеевски: Има едно ДПС, има и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците

   


„ДПС-Ново начало“ е на избори, това е най-нормалното. Няма раздвояване. Има едно ДПС, има и отцепници. ДПС е на избори, друга тема няма“, заяви Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание.

„Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. ДПС отива на избори, единственото, което мога да кажа на нашите избиратели е – ново начало, без дерибеите“, допълни Пеевски в отговор на въпрос дали го притеснява решението на Върховния административен съд, което се очаква по жалбата на крилото около Ахмед Доган.

Той коментира предложението на Бойко Борисов за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот.

„Нищо не трябва да се променя. Виждали сме в миналото, че това мажоритарното не е окей, за нас сега системата работи добре, промени не трябват“, заяви Делян Пеевски.

В сряда ВАС окончателно реши, че избирателната комисия трябва да регистрира „ДПС-Ново начало“- коалицията на Делян Пеевски, в която влизат ДПС, „Български глас“ и „Новите лидери“.

Днес съдът ще разглежда жалбата от коалиция „Демокрация, права и свободи –  ДПС“ на Ахмед Доган за отказа на Централната избирателна комисия да ги включат в изборите.

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията „Алинас за права и свободи“. В нея влизат партиите СБОР и Земеделски народен съюз.