Новини

Борисов гарантира, че този път правителство ще им

   
Борисов гарантира, че този път правителство ще им

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "гарантира", че този път ще има редовно правителство и обърна посоката по отношение на потенциалния бъдещ министър-председател след изборите.  Досега се лансираше тезата а "равно отдалечен премиер", но тази вечер пред симпатизанти на ГЕРБ в Ихтиман Борисов се отказа от тази идея: "Не ни трябва равно отдалечен премиер, трябва всички да сме вътре."

"Кой ще гарантира за тези хора? Това е премиерът. Има война в Украйна, в Израел. Аз не си спомням такава чудовищна международна ситуация. Ние днес сме пред война, а ние си играем на правителство", ядоса се Бойко Борисов. Той разкритикува управлението на ПП-ДБ-СС в София и се скара на медиите, че вече не правели репортажи за огромните задръствания в столицата. Борисов каза, че държавата трябва по-малко да регулира и да бъде по-свободен "предприемаческият дух" на българите. Той акцентира върху важността от развитието на IT сектора, изкуствения интелект и образованието. 

"Каква кампания ще откриваме - все едно 7 пъти се женим за една и съща и всеки път правим празненство", пошегува се той.

Борисов каза, че на ГЕРБ им трябва много силен резултат на тези избори."Аз ви гарантирам, че този път ще успея да направя правителство. Какво ще направим - ще видим. Кой, как и защо", обеща Бойко Борисов, като след това все пак си остави вратичка в плана - "със 60 депутати не мога".

Той заяви, че е обещал на европейските си партньори, че ако има мнозинство, ще се приемат всички нужни закони, за да получим парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). По думите българите имат инстинкт и ще разберат, че е време да се излезе от политическата криза. "Те в ЕС зорлем ни чакат, благодаря им, че ни чакат - България да получи някакви пари", добави Борисов.

Той се обърна към ПП-ДБ и каза, че няма да им позволи повече да използват ГЕРБ и да ги обрисуват отрицателно. "Ако има положителен герой в тази държава - това сме ние", отсече той.

Нов ГЕРБ няма да се яви, не е 2009 година. Цар друг нямаме да дойде, каза още лидерът на ГЕРБ.