Спорт

ЦСКА започва сезона с нов капитан

   

  google

ЦСКА ще започне сезона с нов капитан и това е Джонатан Линдсет, твърди "Мач Телеграф". Норвежкият халф ще изведе съотборниците си на „Хювефарма Арена“ в Разград при гостуването на Лудогорец от първия кръг в първенството.

По време на лятната подготовка лентата бе на ръката на цели шестима футболисти - Джонатан Линдсет, Християн Петров, Иван Турицов, Марселино Кариасо, Тибо Вион и Браян Кордоба. Хърватският треньор обясни решението си с аргумента, че иска всички негови възпитаници да са лидери.

По време на официалното представяне за новия сезон срещу косовския Гиляни (1:0) капитан бе Линдсет и се очаква именно 28-годишният скандинавец да е първи избор за капитан на ЦСКА, като втори избор е Християн Петров.

Със сигурност повече тази роля няма да изпълнява Амос Юга, който бе посрещнат най-лошо от феновете на „Васил Левски“ миналата неделя. Иван Турицов, от когото лентата беше отнета в началото на миналия сезон след разправия с привърженици, може и да бъде реабилитиран като опция за лентата в следващите седмици.