Новини

МВР: Петков омаловажава труда на полицията за постигане на политически цели

   

  google

МВР отговори на нападки от страна на Кирил Петков.

„Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Хвърлените в общественото пространство твърдения от народен представител и съпредседател на политическа партия, че последните парламентарни избори са били нечестни, са не просто неистина. Подобни голословни изказвания са в пълен разрез с оценката на представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Длъжни сме да защитим професионалната чест и достойнство на служителите на Министерството на вътрешните работи, чиито ежедневни усилия са в името на спокойна и сигурна България. Вярваме, че обществото няма да позволи да стане жертва на заблуждения, подчинени на идеята за трупане на политически дивиденти”, заявяват от ведомството.

Повод за коментар са думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който заяви, че има много лоша оценка за работата на Калин Стоянов, особено в контекста на провеждането на новите избори. „Оценката ми към Калин Стоянов особено е под всякаква критика и страхът ми е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път“, заяви Петков.