Икономика

Гордън Рамзи разкрива какво от менюто в ресторанта не бива да поръчвате

   

  google

Известният готвач Гордън Рамзи предлага някои разумни съвети на онези, които искат да се насладят на хубавия ресторант по възможно най-добрия начин. Той има няколко златни правила, които следва и споделя с другите.

В интервюта Рамзи казва, че хранещите се в ресторанти трябва да имат няколко неща на ум, за да не им се налага да ядат остатъци от храна, без да знаят. Готвачът обясни, че някои ресторанти често ползват повторно стари продукти и ги обявяват като уникални, за да предотвратят загубата и да намалят разходите, пише express.co.uk.

Ето защо той никога няма да поръча супата за деня, когато излезе да яде, тъй като вероятно е била добавена към менюто в опит да се използват стари продукти.

Рамзи често повдига вежди, когато посети място, което хвърля „подозрителни“ хвалби за качеството на продукцията си. Според него за заведение, което твърди, че е най-доброто в страната, трябва да имате едно на ум.

Освен това не бива да се предоверявате на "специалните предложения", особено, ако опциите в тях са повече от няколко.

„Специалните предложения са в менюто, защото тази храна трябва да бъде изядена бързо. Когато има 10 специални неща, това не е нещо специално“, отбеляза Рамзи.

Рамзи ни дава своето кулинарно мнение повече от 20 години, а това, че неговата верига ресторанти Gordon Ramsay Restaurants е наградена с общо 17 звезди Мишлен, ни дава повод да му се доверим.