Новини

ПП-ДБ се регистрираха за изборите: Фокусираме се върху бъдещето и младите

   


"Продължаваме промяната - Демократична България" внесе документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на коалицията за предсрочните парламентарни избори. 

Коалицията внесе 7575 подписа за регистрация в ЦИК за предстоящия вот на 27 октомври. Регистрацията бе направена от лидерите в коалицията - Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Божидар Божанов.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че коалиция ще се фокусира върху бъдещето на България, върху младите, върху образованието, върху здравеопазването.

"Ние, нашата коалиция, се фокусираме върху бъдещето и върху младите."

Асен Василев коментира и казусът за Екатерина Захариева.

"Аз мисля, че Европейската комисия, както знаем в Европарламента още 2009 г., за съжаление, България имаше нещастен опит с Румяна Желева, ако си спомяте, но тогава ние въобще не съществувахме като партия. Там си има процеси на проверка и всеки, който се предлага за Европейски пост, трябва да е готов за стриктна проверка."

Атанас Атанасов заяви, че коалицията е мобилизирана и цели да пресече и да приключи със служебната власт.

"Защото държавата ни, обществото ни, народът ни - очаква от нас спокойно съществуване, а не постоянно да бъдат подложени на изпитание. Нашата амбиция е в това да създадем мнозинството, което да излъчи редовно правителство", каза още той. 

Божидар Божанов от своя страна посочи, че предстои насрочване на национална конференция за нов лидер на "Да, България", но че все още не е ясна датата.