Шоу

Пи Диди остава в затвора, съдията отказа да го пусне под гаранция от 50 милиона долара

   

  google

Рапърът Шон Диди Комбс остава задържан без право на излизане под гаранция, след като е обвинен в сексуален трафик.

Федералният магистрат в Манхатън Робин Тарнофски постанови решението след почти двучасово изслушване, в което прокурорите и адвокатът на музиканта спореха дали той трябва да бъде остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда.

Съдията се съгласи с аргумента, представен от прокуратурата на САЩ, че Комбс представлява опасност за обществото и потенциалния свидетел по делото срещу него. Рапърът пледира невинен по обвинения в заговор за рекет и сексуален трафик вчера следобед, като адвокатите му предложиха 50 милиона долара за гаранция и домашен арест.

Съдия Тарнофски изслуша и двете страни и като направи кратка почивка, за да се консултира със съдебните служители, а след това нареди Комбс да бъде задържан. Следващото заседание е насрочено за 24 септември. Рапърът беше изведен от съда без белезници.

Музикантът се изправи за кратко и каза "не е виновен" с ясен глас, според CNN. В съдебната зала не се допускат камери. Изданието казва, че той е бил облечен с черна тениска и сив анцуг с черно райе отстрани и е изглеждал видимо шокиран. Ръцете му бяха сключени зад гърба, без белезници, докато влизаше през странична врата, предава още медията.

Адвокатите на Диди предложиха той да бъде освободен под гаранция от 50 милиона долара, с ограничения за пътуване и „домашно задържане с GPS наблюдение“, докато е в дома си в Ню Йорк. Прокуратурата на САЩ не се съгласи и поиска съдия Тарнофски да нареди той да остане в ареста. Помощник прокурорът на САЩ Емили Джонсън каза: „Г-н Комбс физически и сексуално малтретира жертви от десетилетия. Той използва огромните ресурси на компанията си, за да улесни злоупотребата си и да прикрие престъпленията си. Просто казано, той е сериен насилник и сериен престъпник."

Тя добави, че той има “обширна и изчерпателна история на възпрепятстване на правосъдието” включително предполагаем подкуп и сплашване на свидетели. Адвокатът му Марк Агнифило каза, че Комбс не е „идеален човек“, и каза пред съда, че „е имало употреба на наркотици. Той е бил в токсични връзки."

Агнифило каза още, че рапърът получава “лечение и терапия за неща, за които той се нуждае от лечение и терапия”.

Музикантът беше арестуван и отведен във федерален арест в Ню Йорк в понеделник вечерта, около шест месеца след като федералните власти обискираха домовете му в Лос Анджелис и Маями. Смята се, че 54-годишният рапър и продуцент е бил арестуван в хотел в Манхатън. Преди да бъде арестуван, той е видян навън в Сентрал парк в Манхатън.

Бяха извършени претърсвания след дела за сексуално насилие, заведени срещу него, първо от бившата му приятелка Касандра "Каси" Вентура през ноември 2023 г. В наказателното обвинение, което беше разпечатано вчера, се твърди, че Комбс е удрял и малтретирал жени в продължение на повече от десетилетие и е ръководил мръсна империя на сексуални “изроди”.

Хип-хоп магнатът “се занимава с постоянен и широко разпространен модел на малтретиране на жени и други лица”, според документа. В обвинителния акт се описват твърденията от 2008 г., че той е малтретирал, принуждавал и заплашвал жени в продължение на години, “за да изпълни сексуалните си желания, да защити репутацията си и да прикрие поведението си”.

Той е обвинен, че е примамвал жени и мъже секс работници в дрогирани, понякога продължаващи с дни сексуални изпълнения, като Комбс и жертвите често са получавали интравенозни течности, за да се възстановят.