Анализи

Калин Стоянов: Не компетентна реакция е стрелбата на полицай по момче в Плевен

   
Калин Стоянов: Не компетентна реакция е стрелбата на полицай по момче в Плевен

Вътрешният министър Калин Стоянов е разговарял с родителите на ранения от полицай студент в Плевен и го е уверил, че случаят няма да бъде потулен. Това каза Калин Стоянов на пресконференция в София. Онзи ден полицай простреля младеж в кола. РУ-Плевен съобщи, че колата не спряла на стоп палка, затова полицаят стрелял два пъти, за да я спре, но улучил момчето. 

"Това е не компетентна реакция, ясно е разписано в закона кога може да се стреля", каза Стоянов. И обясни, че полицаят, който е стрелял, вече е отстранен. По случая тече проверка на МВР, а следствието разследва стрелбата. Стоянов заяви, че не изключва да има присъда за стрелялия полицай. 

Версията на младежите които са били с ранения в колата е друга. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не позволили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги накарали да отбият, за да се разберат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят им извикал от болка. Раненият претърпя 4-часова тежка операция и в момента е стабилен. Приятелите му твърдят, че са разбрали, че полицай е стрелял по тях от разследващия, който дошъл в болницата, след като те подали сигнал на 112.