Новини

Чакъров и Аталай: Може да подкрепим ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

   
Чакъров и Аталай: Може да подкрепим ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

За разцепление на ДПС не може да се говори, но очакваме да има още изключени. Ние сме "за" дискусия и дебат за страната към евроатлантически хоризонт на страната. Това каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров на влизане в парламента в петък. 

Той благодари на структурите, които са подкрепили "истинското ДПС". "Бихме проявили разум и готовност за диалог за кабинет с втория мандат. Ще видим каква програма ще предложи ПП-ДБ. Искаме стабилизиране на политическата ситуация, осъзнаваме отговорностите си. Вече се е случвало обединение на политическия спектър и пак може да стане. Ако има добри предложения, може да ги подкрепим", коментира той. 

По думите му не бива да се стига дотам ДПС да бъде изключено от АЛДЕ. "Нямаме притеснения, вратите са отворени за всички, които споделят принципите на ДПС", допълни Чакъров.

Рамадан Аталай също подкрепи думите на съпредседателя - подкрепа за ПП-ДБ е възможна. "Нека всички бъдат спокойни, не искаме да има напрежение. Доган е създал етническия модел за заедност. Ако ни потърсят за разговори за политики и програмата на ПП-ДБ е добра за развитието на България, може да я подкрепим", посочи още той.

А в отговор на думите на Йордан Цонев, че може да се сформира нова партия от членове на ДПС, независимият депутат заяви, че всеки е свободен да реши дали да остане в партията. "Няма да кажа "Данчо, остани", допълни той.